Πριν αναφερθούμε συγκεκριμένα στην L-Αργινίνη, ας πούμε πρώτα δυό λόγια για το τί είναι τα αμινοξέα. Ακούμε και διαβάζουμε για αυτά ότι βρίσκονται σε όλες τις τροφές ζωικές ή φυτικές, είναι απαραίτητα-βασικά ή «μη απαραίτητα» και χρειάζονται για να συνθέτει ο οργανισμός άλλα απαραίτητα στοιχεία για την επιβίωση του. Η αλήθεια είναι ότι και τα 20 ή 22 είναι όλα αναγκαία για την ισορροπία και υγεία ''νου και σώματος''. Αυτά που προέρχονται από ζωικές τροφές
δημιουργούν ισχυρότερους δεσμούς απ'ότι αυτά που προέρχονται εκ φυτικής προέλευσης.
δημιουργούν ισχυρότερους δεσμούς απ'ότι αυτά που προέρχονται εκ φυτικής προέλευσης.
Τα αμινοξέα είναι δομικές μονάδες συνδεδεμένες μεταξύ τους οι οποίες αποτελούν τις πρωτεΐνες.
Από τα 20 περίπου αμινοξέα που συναντάμε τα 8 είναι απολύτως απαραίτητα στον οργανισμό και δεν μπορεί να τα συνθέσει μόνος του, άρα πρέπει να λαμβάνονται από την διατροφή μας. Τα υπόλοιπα 12 ονομαζόμενα ως μη απαραίτητα συντίθενται από τον οργανισμό μας λαμβάνοντας τα 8 απαραίτητα.
Είναι πολύ σημαντικά για τον οργανισμό όταν αναπτύσσετε και χρειάζονται για να καλύπτονται οι ανάγκες βιοσύνθεσης νέων ιστών. Από όλα τα γνωστά αμινοξέα η Ιστιδίνη και η Αργινίνη αν και μπορούν να συντεθούν από τον οργανισμό, κάτι που σημαίνει οτι συγκαταλέγονται στα «μη απαραίτητα» αποτελούν όμως απαραίτητη την παρουσία τους από επιπλέον τροφές επειδή παρουσιάζουν μικρό ρυθμό βιοσύνθεσης για να καλύψουν τις απαιτήσεις ενός αναπτυσσόμενου οργανισμού όπως είναι τα παιδιά στην εφηβεία. Ονομάζονται «ημιαπαραίτητα» και είναι αναγκαία η λήψη τους από ένα υγιεινό και ισορροπημένο κύκλο καθημερινής διατροφής.
Η Αργινίνη είναι ένα αμινοξύ που μπορεί και το συνθέτει στο ήπαρ ο οργανισμός μας και δημιουργεί το δικό του απόθεμα. Είναι απαραίτητη για την κυτταρική διαίρεση συμβάλλοντας στην γρήγορη επούλωση πληγών, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος σε ολόκληρο το σώμα καλύπτοντας όλες τις ανάγκες του με αποτέλεσμα να διατηρεί την καλή καρδιακή λειτουργία ενισχύοντας όσους πάσχουν από «καρδιακή ανεπάρκεια» και εν συνεχεία ανακουφίζει ασθενείς με συμπτώματα «στηθάγχης» και ομαλοποιεί τη λειτουργία του νευρικού συστήματος. Συγκεκριμένα είναι ο βασικός προάγγελος του *νιτρικού οξέος, βιοχημικού μορίου που είναι για την ηρεμία των αιμοφόρων αγγείων ΚΑΙ του νευρικού συστήματος. Επίσης εμποδίζει την δημιουργία θρόμβων μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και ισχαιμικών εγκεφαλικών.*Το νιτρικό οξείδιο είναι «αγγειοδιασταλτικό» παράγεται στο στο σώμα μας στο εσωτερικό τοίχωμα των αρτηριών με βασική λειτουργία να διαστέλλει αρτηρίες και φλέβες ρυθμίζοντας την κυκλοφορία του αίματος και την αρτηριακή πίεση.
Η αλυσίδα αυτή αγγειοδιασταλτικού με αύξηση και καλύτερη κυκλοφορία αίματος, έχουμε ως άλλο θετικό αποτέλεσμα την καλύτερη τροφοδοσία του μυϊκού ιστού που εστί αύξηση της μυϊκής μάζας και ισοδύναμη κατάρρευση του λιπώδη ιστού. Ως διεγέρτης της αυξητικής ορμόνης (GH) η οποία είναι ορμόνη που σχετίζετε με την διαίρεση και αύξηση των κυττάρων, αντιλαμβανόμαστε τα διπλά και τριπλά οφέλη στη γενικότερη ανάπτυξη του οργανισμού.
Σε αυτό το σημείο λοιπόν ο συνειρμός των σκέψεων περί της Αργινίνης, από μόνος του μας κατευθύνει να καταλάβουμε πόσο βοηθά στη στυτική δυσλειτουργία και την αντιμετώπιση της ανδρικής υπόγονιμότητας...πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να σας αναλύσω για τη διέγερση του πέος και τα σχετικά λόγο καλής αιμάτωσης, εννοούνται.
...Όσο για το γράμμα L πρίν από το όνομα αμινοξέος δηλώνει ότι το αμινοξύ δεν είναι συνθετικό αλλά προέρχεται από φυσικές πηγές.
Ζωικές πηγές: γαλακτοκομικά προϊόντα, βοδινό κρέας, χοιρινό κρέας, πουλερικά, άγρια θηράματα και θαλασσινά πλούσια σε Αργινίνη είναι, αστακός, σολομός, γαρίδες, σαλιγκάρια, τόνος.
Φυτικές πηγές: φύτρο σιταριού, αλεύρι, φαγόπυρο, βρώμη, ξηροί καρποί ιδιαίτερα καρύδια, κάσιους, αμύγδαλα, καρύδια Βραζιλίας, φουντούκια, φιστίκια, τα ρεβίθια και η σόγια.
Σύνταξη-Μελέτη-Άρθρα:Χρήστος Καραϊσκάκης
Σύμβουλος-Μέλος D.G.S
πηγές:kardiologos-1.net
Σύνταξη-Μελέτη-Άρθρα:Χρήστος Καραϊσκάκης
Σύμβουλος-Μέλος D.G.S
πηγές:kardiologos-1.net
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου